Sposób przygotowania:
Makaron Dalmacija
Makaron - grube rurki - ugotować "al dente"
Pieczarki pokrojone w talarki podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostką szynkę, obrane i pokrojone pomidory, poddusić. Dodać czosnek, sól, pieprz, pietruszkę do smaku, tak żeby było lekko ostre i na końcu dodać śmietaną w takiej ilości żeby powstał sosik. Chwilę zapiekać.
Zmieszać z makaronem na wierzchu posypać serem i zapiekać w piekarniku bądź w mikrofali do rozpuszczenia sera.
Pieczarki pokrojone w talarki podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostką szynkę, obrane i pokrojone pomidory, poddusić. Dodać czosnek, sól, pieprz, pietruszkę do smaku, tak żeby było lekko ostre i na końcu dodać śmietaną w takiej ilości żeby powstał sosik. Chwilę zapiekać.
Zmieszać z makaronem na wierzchu posypać serem i zapiekać w piekarniku bądź w mikrofali do rozpuszczenia sera.