Makaron penne w sosie z czerwoną fasolką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ta potrawa jest bardzo smaczna,może dlatego że sama ją wymyśliłam?he he.Naprawdę spróbuj jest pycha!!!!!!!

Makaron penne w sosie z czerwoną fasolką

Składniki:

Makaron penne w sosie z czerwoną fasolką

 

  • 2 kiełbasy (obojętnie jaki)
  • duża cebula
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • pół dużego słoika papryki konserwowej
  • sos do spagetti bolonese
  • makaron penne
  • chili
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa w płynie magii
  • przyprawa do grilla
  • oregano
  • bazylia
  • vegeta
  • czerwona fasola w puszcze
  • margaryna do smażenia

Sposób przygotowania:

Makaron penne w sosie z czerwoną fasolką
Gotujemy makaron penne według przepisu na odwrocie.W kostkę kroimy cebule i podsmażamy na rozpuszczonej margarynie,w tym czasie kroimy kiełbasę i gdy cebula się zarumieni dodajemy kiełbasę.Również w kostkę kroimy ogórki i paprykę i gdy cebula z kiełbasą sie zarumieni dodajemy resztę składników czyli ogórki,paprykę i czerwoną fasole.Wszystkie składniki podsmażamy około 5 minut .Potem wszystko wsypujemy do rondelka i na małym ogniu gotujemy, a w tym czasie rozrabiamy sos do spagetii według przepisu na odwrocie i wlewamy do garnka ze składnikami.Doprawiamy wszystkimi przyprawami po szczypcie sól i pieprz jak kto lubi.Odcedzamy makaron i wkładamy na talerzyk i polewamy sosem i gotowe.Smacznego!