Sposób przygotowania:
Makaron ryżowy w kubku bakłażanowym
Najpierw przgotuj klopsiki mięsne- wynieszaj wszystkie skladniki a więc mięso, posiekaną drobno cebulę i czosnek, sos sojowy i pieprz do smaku - odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Formuj paluszki mięsne, obtocz je w otrębach i smaż w oleju na złoty kolor. Odstaw do ostygnięcia. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. Pokrój bakłażana na pół centymetrowe plastry (wzdłuż), lekko posól i poczekaj aż się spocą. Wytrzj ręcznikiem plastry bakłażna staranie, natrzyj przekrojonym czosnkiem po czm przesmaż na suchej patelni z obydwu stron. Na patelni na rozgrzanym maśle zeszklij cebule pokrojoną w piórka, skrop ją sosem sojowym, dodaj pokrojone w skos pakuszki mięsne, makaron i odsączone z zalewy kapary - przesmaz chwilę, aż wszystko będzie gorace i makaron wchłonie aromat pozostałych składników. Z plastrów bakłażana uformuj kubeczki (po dwa na talerzu) napełnij je makaronem z mięsem, udekoruj paseczkami pomidora i listkami selera. W oddzielnych miseczkach podaj różne sosy chilii TaoTao do wyboru.
Senqa
jaNina
Pyza
iwi69
Śliweczka