Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Makaron ryżowy z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kawałek Azji w naszej kuchni

Makaron ryżowy z dodatkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron ryżowy z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy z dodatkami
Makaron przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Marchewkę obieramy i kroimy w zapałki, wrzucamy na patelnię z olejem z odrobina oleju zesamowego, dodajemy czerwoną paprykę z usuniętymi gniazdami nasiennymi i pokrojoną w słupki i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, następnie kroimy w paseczki dorzucamy na patelnię. Na koniec dodajemy pędy bambusa, pokrojonego w kostkę, odsączonego anasa, sezam i poszatkowaną kapustę pekińską. Dolewamy trochę zalewy z puszki po anasie, doprawiamy do smaku sosem sojowym i przyprawą do potraw chińskich, ddajemy ostrą pastę paprykową. Dorzucamy makaron i podajemy po dokładnym wymieszaniu
Makaron ryżowy z dodatkami
Makaron sojowy z dodatkami, szybko się robi, a smakuje obłędnie