Sposób przygotowania:
Makaron z a'la gulaszem warzywno-mięsnym
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem ziołowym i odrobiną pieprzu cayenne, odstawić na ok. 10-15 minut. Po tym czasie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy mięso będzie już usmażone, podlać je wodą, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Przykryć i dusić do czasu, aż pieczarki będą miękkie. Następnie wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię i bakłażan oraz dodać koncentrat pomidorowy i dalej dusić pod przykryciem do miękkości warzyw (w razie potrzeby podlać wodą). Pod koniec duszenia wrzucić groszek i kukurydzę oraz doprawić do smaku wedle uznania. Podawać z ugotowanym al dente makaronem kokardki.