Sposób przygotowania:
Makaron z gulaszem drobiowym z marchewką
1. Pierś z kurczaka pokroiłam w bardzo drobniutką kostkę.
2. Cebule, czosnek i papryczkę chili posiekałam, seler naciowy i marchew w kostkę.
3. Mięso podsmażyłam na łyżce oleju, dodałam cebulę i czosnek, a następnie warzywa. Zalałam 1 szklanką bulionu i pomidorami w puszcze, doprawiłam i dusiłam pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie dodałam przyprawy i trzymałam na ogniu jeszcze przez 10 minut. Na końcu dodałam świeże listki bazylii.
4. W tym czasie ugotowałam makaron. I gotowe!
2. Cebule, czosnek i papryczkę chili posiekałam, seler naciowy i marchew w kostkę.
3. Mięso podsmażyłam na łyżce oleju, dodałam cebulę i czosnek, a następnie warzywa. Zalałam 1 szklanką bulionu i pomidorami w puszcze, doprawiłam i dusiłam pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie dodałam przyprawy i trzymałam na ogniu jeszcze przez 10 minut. Na końcu dodałam świeże listki bazylii.
4. W tym czasie ugotowałam makaron. I gotowe!