Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem i papryką
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na rozgrzanej oliwie. Jabłko i paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Pomidory obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Zrumienione mięso przełożyć do rondla, dodać pokrojoną paprykę, wlać 1/3 szkl wody i dusić około 15 minut. Na pozostałym tłuszczu zeszklić pokrojony w krążki por i połączyć z mięsem. Następnie dodać pokrojone w kostkę jabłko i pomidory. Dusić pod przykryciem następne 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, połączyć z mięsem, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na półmisek, posypać siekanym szczypiorkiem.