Sposób przygotowania:
Makaron z mięsem i warzywami
Cebulę po obraniu i umyciu kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju, doprawiając solą i pieprzem. Jak cebula się zeszkli, dodajemy wymytego pora pokrojonego na półplasterki obrany czosnek pokrojony na cieniutkie plasterki. Całość smażymy parę chwil i dokładamy mielone mięso. Mieszamy, i jak mięso się zetnie dodajemy obrane, umyte marchewki starte na grubej buraczanej tarce, pomidory obrane i pokrojone w kostkę i dolewamy sok pomidorowy. Dodajemy też oliwki pokrojone na plasterki i całość mieszamy, smażymy na średnim ogniu przez ok 15 minut mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszoną bazylią. Podajemy w makaronem ugotowanym na półtwardo. Już na talerzu posypujemy świeżo startym parmezanem.