Sposób przygotowania:
Makaron z mięsem i kalarepką
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i papryczkę posiekać. Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę. Dodać kalarepkę i trochę soli, chwilę razem podsmażać. Dodać mięso, mieloną paprykę, zioła i trochę pieprzu. Smażyć dalej, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie. Do mięsa wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną. Gotować na małym ogniu bez przykrycia ok. 15 minut. Po tym czasie mięso oprószyć mąką, wymieszać, chwilę jeszcze gotować. Do mięsa dodać ugotowany makaron, wymieszać. Podzielić na porcje,posypać startym żółtym serem.