Sposób przygotowania:
Makaron z pesto i krewetkami
Seler naciowy myjemy i kroimy na średniej grubości plastry. Czosnek obieramy z łupiny i kroimy na cienkie plasterki. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Krewetki rozmrażam. Do garnka nalewamy wodę i zagotowujemy. Na wrzątek wrzucamy krewetki i gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Następnie obieramy z łupiny i podsmażamy na maśle. Rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki. Odparowujemy je. Następnie wrzucamy seler naciowy i czosnek i chwilę smażymy. Kolejnym składnikiem będzie pesto. Po wrzuceniu dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy kapary i oliwki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i chwilę smażymy.Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie. Gdy jest odpowiedni odcedzamy na sitku i przekładamy z powrotem do garnka. Dodajemy cały sos i dokładnie mieszamy Po wyłożeniu na talerz układamy na nim krewetki oraz posypujemy tartym na grubych oczkach tarki serem.