Sposób przygotowania:
Makaron z sosem dyniowym i pieczarkami
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki podsmażamy na maśle klarowanym doprawiamy solą i pieprzem.
Dynię obieramy i kroimy w kostkę.
Do rondla dajemy masło i cebulę pokrojoną w kostkę i pokrojony czosnek podsmażamy.
Do cebuli dodajemy dynię wlewamy bulion gotujemy aż dynia się rozgotuje.
Do dyni dodajemy przyprawy.
Jak dynia będzie już miękka miksujemy składniki na koniec dodajemy mleczko kokosowe mieszamy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
Do pieczarek dodajemy makaron i przygotowany sos dyniowy mieszamy.
Danie podajemy na ciepło posypujemy posiekaną natką pietruszki.
POLECAM!!!!
Dynię obieramy i kroimy w kostkę.
Do rondla dajemy masło i cebulę pokrojoną w kostkę i pokrojony czosnek podsmażamy.
Do cebuli dodajemy dynię wlewamy bulion gotujemy aż dynia się rozgotuje.
Do dyni dodajemy przyprawy.
Jak dynia będzie już miękka miksujemy składniki na koniec dodajemy mleczko kokosowe mieszamy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
Do pieczarek dodajemy makaron i przygotowany sos dyniowy mieszamy.
Danie podajemy na ciepło posypujemy posiekaną natką pietruszki.
POLECAM!!!!
Bo
gusia1000