tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Makaron z tuńczykiem, jabłkiem i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu makaron z tuńczykiem i szparagami podsmażonymi z cebulką, czosnkiem i jabłkami.

Makaron z tuńczykiem, jabłkiem i szparagami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Makaron z tuńczykiem, jabłkiem i szparagami

Na makaron ze szparagami i tuńczykiem

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem, jabłkiem i szparagami
1) Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu na al dente, odcedzamy i przekładamy do miski.

2) Na patelni rozgrzewamy olej.

3) Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię.

4) Czosnek obieramy, drobno kroimy i wrzucamy na patelnię do cebuli.

5) Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do cebuli i czosnku.

6) Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy i wrzucamy do reszty składników na patelnię.

7) Przyprawiamy dużą ilością pieprzu ognistego i ziołami prowansalskimi.

8) Następnie wrzucamy makaron i mieszamy.

9) Na koniec dodajemy pokrojone w grubsze kawałki szparagi, wszystko ze sobą łączymy i podajemy.
Makaron z tuńczykiem, jabłkiem i szparagami
Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu na al dente, odcedzamy i przekładamy do miski.
Makaron z tuńczykiem, jabłkiem i szparagami
Cebulkę z czosnkiem i jabłkiem podsmażamy.
Makaron z tuńczykiem, jabłkiem i szparagami
Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy i wrzucamy do reszty składników na patelnię.
Makaron z tuńczykiem, jabłkiem i szparagami
Przyprawiamy dużą ilością pieprzu ognistego i ziołami prowansalskimi.
Makaron z tuńczykiem, jabłkiem i szparagami
Na koniec dodajemy pokrojone w grubsze kawałki szparagi, wszystko ze sobą łączymy i podajemy.