Sposób przygotowania:
Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi
Cielęcinę i połowę rozmrożonych warzyw zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajko, kaszę mannę,odrobinę koperku, sól, pieprz i wyrobić na gładką masę dolewając po trochu około 100 ml letniej wody. Odstawić do lodówki na 10 min. Ser pokroić lub porozrywać na małe cząstki. Z masy mięsnej formować niewielkie kuleczki i nadziewać je mozzarellą. Obsmażyć wszystkie kulki na mocno rozgrzanym oleju. Wyjąć na talerz, a na pozostałym tłuszczu przesmażyć resztę warzyw. Makaron ugotować all dente. Zeszklić cebulkę i dodać do niej sos pomidorowy z resztą koperku, doprawić solą i pieprzem. Formę do zapiekania pokryć warstwą sosu, wyłożyć makaron, warzywa, pulpeciki i resztę pomidorowego przecieru.Posypać parmezanem i zapiekać ok. 20 min. w 180 stopniach. Podawać gorące.