Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Makaron ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

Składniki:

Makaron ze szparagami

 

  • 35 dag makaronu świderki
  • 40 dag szparagów, pokrojonych
  • ¾ szklanki śmietany
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 pomidor, bez skórki, pokrojony
  • 10 dag boczku wędzonego, pokrojonego
  • 2 łyżki serka topionego
  • ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • ½ łyżeczki Ziarenek Smaku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szparagami
Cebulę i boczek smażymy na oliwie, wrzucamy szparagi, pomidory i dusimy 3 minuty. Dodajemy śmietanę, koncentrat, gotujemy kilka minut aż sos zgęstnieje. Mieszamy z serkiem. Przyprawiamy Ziarenkami, papryką, solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem.