Sposób przygotowania:
Makaronowa patelnia
Na początek należy ugotować makaron w osolonej wodzie i odcedzić na durszlaku. Cebulę obrać i umyć a potem pokroić w kostkę. Cukinię i paprykę także umyć i pokroić również w paseczki. Boczek pokroić w cienkie paski. Na dużej patelni 9 musi być duża bo dodamy makaron ) rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Chwilę ją smażyć, dodać boczek i dalej smażyć do lekkiego zrumienienia się cebuli. Dodać pokrojoną w paski paprykę, cukinię oraz wrzucić kurki a także kiełki, kapary i smażyć 3 minuty na dużym ogniu. Dodać wszystkie przyprawy i odcedzony makaron oraz natkę i jeszcze chwilę smażyć nadal na dużym ogniu od czasu do czasu mieszając. Danie odstawić na pięć minut i w miarę konieczności jeszcze doprawić do smaku, po czym nakładać na talerze i posypać serem startym na tarce o drobnych oczkach.