Sposób przygotowania:
Makaronowe gołąbki Mamma Mia
Płuczemy grzyby, moczymy je w 200 ml wody. Liście kapusty włoskiej blanszujemy w lekko osolonej wodzie do chwili, aż zmiękną. Gotujemy makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. Obieramy i siekamy cebulę i czosnek. Szklimy cebulę na maśle, dodajemy mięso gulaszowe . Skrapiamy gulasz sosem sojowym, dodajemy czosnek. Dusimy mięso z cebulą i czosnkiem do chwili aż zmięknie. Gotujemy grzyby w wodzie z moczenia z dodatkiem tymianku Gdy grzyby będą miękkie dodajemy mąkę wymieszaną w małej ilości wody z dodatkiem śmietanki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Dodajemy 1 łyżkę masła. Mieszamy i zdejmujemy z ognia. Trzymamy w cieple. Siekamy mięso drobno razem z cebulą - doprawiamy solą i pieprzem. Z liści wykrawamy zgrubienia. Na każdym liściu rozkładamy mięso , posypujemy je startym serem, układamy świderki i rolujemy. Układamy na sicie nad parą. Gotujemy gołąbki nad parą około 20 minut. Możemy również zapiec je w mikrofalówce (kilka minut w zależności od wielkości porcji). Gorące gołąbki podajemy z sosem grzybowym posypane odrobiną natki pietruszki i pieprzu świeżo zmielonego.