Sposób przygotowania:
Makowiec
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ucierać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Ubić pianę z białek i lekko wymieszać z resztą.
Masa: Mak sparzyć i zemleć 3 razy w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, olejek, bakalie i wymieszać. Ubić pianę z białek i lekko wymieszać z resztą. Ciasto wlać do foremki. Na ciasto włożyć masę makową. Piec w temp. 180stC przez 30-40 minut.
Masa: Mak sparzyć i zemleć 3 razy w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, olejek, bakalie i wymieszać. Ubić pianę z białek i lekko wymieszać z resztą. Ciasto wlać do foremki. Na ciasto włożyć masę makową. Piec w temp. 180stC przez 30-40 minut.