kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Makowiec japoński

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mak sparzyć w 500 ml wody. Migdały również sparzyć i zemleć razem z makiem przez maszynkę.

Makowiec japoński

Składniki:

Makowiec japoński

 

Sposób przygotowania:

Makowiec japoński
Mak sparzyć w 500 ml wody.
Migdały również sparzyć i zemleć razem z makiem przez maszynkę.

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i dodać do maku.
Jajka ubić z cukrem i dodać do masy.
Wsypać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą.
Wylać ciasto i piec ok. 60 minut w temp. 180 C.

Zimne ciasto polać polewą czekoladową i posypać orzechami.