Sposób przygotowania:
Makowiec japoński
Mak sparzyć w 500 ml wody.
Migdały również sparzyć i zemleć razem z makiem przez maszynkę.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i dodać do maku.
Jajka ubić z cukrem i dodać do masy.
Wsypać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą.
Wylać ciasto i piec ok. 60 minut w temp. 180 C.
Zimne ciasto polać polewą czekoladową i posypać orzechami.
Migdały również sparzyć i zemleć razem z makiem przez maszynkę.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i dodać do maku.
Jajka ubić z cukrem i dodać do masy.
Wsypać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą.
Wylać ciasto i piec ok. 60 minut w temp. 180 C.
Zimne ciasto polać polewą czekoladową i posypać orzechami.
maja1982