Sposób przygotowania:
Makowiec Laury
Ciasto żółte
Cukier utrzeć z żółtkami i cukrem.Dodać mąkę ,proszek i olejek.Wszystko wymieszać i wylać do natłuszczonej formy.
Mak
Mak sparzyć i zmielić .Jajka ubić z cukrem ,dodać łyżkę stopionego masła ,olejek rodzynki i zmielony mak.Całość wymieszać i ułożyć na żółte ciasto.
Ciasto jasne
Białka ubić na sztywną masę dodać mąkę ziemniaczaną ,pszenna
proszek do pieczenia i ubić.Margarynę roztopić i ostudzoną wylać do masy ,ciągle ubijając. Ciasto wylać na mak i piec 45 minut w 180 stopniach
Cukier utrzeć z żółtkami i cukrem.Dodać mąkę ,proszek i olejek.Wszystko wymieszać i wylać do natłuszczonej formy.
Mak
Mak sparzyć i zmielić .Jajka ubić z cukrem ,dodać łyżkę stopionego masła ,olejek rodzynki i zmielony mak.Całość wymieszać i ułożyć na żółte ciasto.
Ciasto jasne
Białka ubić na sztywną masę dodać mąkę ziemniaczaną ,pszenna
proszek do pieczenia i ubić.Margarynę roztopić i ostudzoną wylać do masy ,ciągle ubijając. Ciasto wylać na mak i piec 45 minut w 180 stopniach