Sposób przygotowania:
Makowiec przekładany
Biszkopt makowy: Margarynę utrzeć z cukrem dodać żółtka i resztę składników. Białka ubijamy i mieszamy z ciastem. Ciasto przelewamy do 3 blach i pieczemy 30 minut w temp 180 stopniach.
Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , dusimy 45 minut.
Na końcu słodzimy i wsypujemy suchą galaretkę mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia.Masa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , studzimy, Margarynę ucieramy z cukrem pudrem dodajemy czekoladę i ucieramy.
Przełożenie: Ciasto - masa czekoladowa - ciasto - jabłka- ciasto - polewa.
Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , dusimy 45 minut.
Na końcu słodzimy i wsypujemy suchą galaretkę mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia.Masa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , studzimy, Margarynę ucieramy z cukrem pudrem dodajemy czekoladę i ucieramy.
Przełożenie: Ciasto - masa czekoladowa - ciasto - jabłka- ciasto - polewa.
SylaUla