Sposób przygotowania:
Makowiec z pianą
Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać jajka i dalej ucierać. Ciągle ucierać i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i powoli, dokładnie wymieszać. Mak należy sparzyć
i zemleć dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. Wymieszać
z pozostałymi składnikami masy. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem a na ciasto, rozłożyć masę makową - równomiernie. Piec około 40 minut w piekarniku, przed końcem pieczenia wyłożyć na mak pianę ubitą z białek i cukru ( cukier dodać do piany gdy będzie sztywna).
i zemleć dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. Wymieszać
z pozostałymi składnikami masy. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem a na ciasto, rozłożyć masę makową - równomiernie. Piec około 40 minut w piekarniku, przed końcem pieczenia wyłożyć na mak pianę ubitą z białek i cukru ( cukier dodać do piany gdy będzie sztywna).