MamaZuzi

MamaZuzi

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Makówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makówki roboty mojej mamy

Makówki

Składniki:

Makówki

 

  • 30 dkg maku zmielonego
  • 1 litr mleka
  • 1 długa bułka
  • 1 łyżka miodu
  • 6 łyżek cukru
  • zapach migdałowy
  • migdały i rodzynki ( namoczyć w wodzie)

Sposób przygotowania:

Makówki
Mak gotować na małym ogniu w wodzie, dodając mleko. Gotować około 1 godziny. Dodać cukier, dolać resztę mleka, wsypać migdały, rodzynki i dokłądnie wymieszać. Na miskę układać bułkę polaną mlekiem a na to mase z makiem, i tak naprzemian.

Tagi:

mak