marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Mała babka kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nauczyła mnie ja piec Ciocia i bardzo ją lubimy

Mała babka kakaowa

Składniki:

Mała babka kakaowa

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 duże jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • cukier puder do posypania
  • bułka tarta do formy

 

Sposób przygotowania:

Mała babka kakaowa
Cukier utrzeć z masłem i jajkami .Dosypać mąkę , proszek do pieczenia i cukier waniliowy, a potem kakao i mleko . Dobrze wszystko zmiksować .
Małą foremkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą . Wlać ciasto.
Piekarnik nastawić na 180 * C .Wstawić foremkę i piec 45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy jest już dobra .
Wyjąć i zostawić do ostygnięcia .Wyjąć i posypać cukrem pudrem .

Tagi:

jajko tarta jajka