mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Mielone z kaszą i pieczonym burakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Tradycyjne kotleciki z mięsa przeze mnie mielonego. Nie uznaję gotowego mielonego.

Mielone z kaszą i pieczonym burakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone z kaszą i pieczonym burakiem

 

  • ½ kg mięsa od szynki

 

  • 1 cebula

 

 

 

 

  • 1 łyżeczka majeranku

 

 

  • 1 bułka

 

 

 

 

 

  • Listki Bazyli

 

 

 

  • olej

Sposób przygotowania:

Mielone z kaszą i pieczonym burakiem
Mięso miele przez maszynkę, razem z cebulą obraną i czosnkiem. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem. Bułkę mocze w mleku i dodaję do mięsa, razem z jajkiem. Wyrabiam kotleciki mielone i obtaczam je w bułce tartej. Smażę na oleju. Kaszę jęczmienną przelewam wodą i gotuję w proporcji 2:1 wody do kaszy. Po wchłonięciu wody odstawiam pod kocyk. Talerz dekoruję ogórkiem zielonym. Kaszę podaje z sercami wyciętymi z papryki. Buraka upieczonego obieram tak jak jabłko. Skórkę zwijam i tworzę różę. Dekoruję bazylią.
Mielone z kaszą i pieczonym burakiem
Mielone mięso z szynki z cebulką i czosnkiem
Mielone z kaszą i pieczonym burakiem
Mielone obtoczone w bułce tartej gotowe do smażenia