Sposób przygotowania:
Malinowa pokusa
1. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania powoli dodawać cukier. Mąki przesiać, zmieszać z proszkiem. Dodawać do białek na przemian z żółtkami. Delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę o wym. 25x36cm. Piec ok. 25 min w temp. 170st. Ostudzić i przekroić na pół.2. Maliny przełożyć do garnuszka, dodać cukier i sok z cytryny, podgrzać i dodać żelatynę, gotować ok. 1 min na małym ogniu, stale mieszając. Ostudzić. Mus rozsmarować na jednym, zimnym blacie ciasta. 3. Czekoladę stopić na parze wraz z mlekiem, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając śmietan-fixy, następnie powoli wlewać przestudzoną czekoladę. 1/3 masy rozsmarować na musie malinowym , przykryć drugim blatem ciasta. Wierzch i boki ciasta udekorować resztą śmietanki oraz malinami. Schłodzić i przechowywać w lodówce.
kalia