szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Malinowy sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sernik dla tych co nie lubą za dużo piec a lubią słodkości

Malinowy sernik na zimno

Składniki:

Malinowy sernik na zimno

 

  • 3/4 szklanki cukru
  • pół kostki masła
  • 2 jajka
  • 2 opakowania cukier waniliowy,
  • 0,5 kg twarogu trzykrotnie mielonego
  • 1,5 szklanki kremówki
  • 3 łyżki żelatyny
  • 350 gram malin
  • bita śmietana
  • 1,5 szklanki mąki

Sposób przygotowania:

Malinowy sernik na zimno
Maliny opłukać i osuszyć, odłożyć 100 gram do dekoracji.Mąke wymieszac z 1/3 szklanki cukru i 1 cukrem waniliowym,dodać jajka i masło.Składniki posiekać nożem aż powstaną grudki.Następnie zagnieść ciasto,wylepić nim spód tortownicy wyłożonej pergaminem.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 20 minut.Maliny zmiksować z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym.Żelatynę namoczyć,a gdy spęcznieje rozpuścić podgrzewając.Połączyć z ostudzoną żelatyną,twarogiem i musem malinowym.Tężejąca masę wylać na upieczony spód i wstawic do lodówki na noc.Ciasto udekorować odłożonymi wcześniej malinami i bitą śmietaną.