aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Mandarynkowa eksplozja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Superowe owocowe ciasto z mandarynkami z puszki. Trzy różne warstwy ciasta świetnie się komponują z masami.

Mandarynkowa eksplozja Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mandarynkowa eksplozja

 

 

Sposób przygotowania:

Mandarynkowa eksplozja
Ciasto z kakao: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy. Ciasto z orzechami i biszkopt jasny: Robimy tak samo jak ciasto z kakao. Orzechy kroimy drobno. Masa: W niedużej ilości mleka rozrabiamy żółtka i mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Na gotujące mleko wlewamy żółtka, mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Margarynę ucieramy i dodajemy chłodny krem. Masę dzielimy na pół do jednej połowy dodajemy pokrojone drobno mandarynki, a do drugiej tężejącą galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki wody. Przełożenie: Biszkopt jasny- masa z mandarynkami- biszkopt z orzechami- masa z kakao- biszkopt z kakao
Mandarynkowa eksplozja
Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Mandarynkowa eksplozja
Do ubitej piany z białek wsypujemy mąki i orzechy.
Mandarynkowa eksplozja
Masa: W niedużej ilości mleka rozrabiamy żółtka i mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Na gotujące mleko wlewamy żółtka, mieszamy i gotujemy do zgęstnienia.
Mandarynkowa eksplozja
Masę dzielimy na pół do jednej połowy dodajemy pokrojone drobno mandarynki, a do drugiej tężejącą galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki wody.