Sposób przygotowania:
Ciasto z mandarynkami i herbatą
Ciasto: miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Następnie wymieszać z aromatem i mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Foremke wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, wyrównać wierzch i piec około 30 minut w temp. 175 C.
Masa: Granulowaną herbatę wymieszać z kwaśną śmietaną, Żelatynę namoczyć i rozpuścić. Kremówkę ubić z zagęstnikiem. Dodać kwaśną śmietanę i żelatnynę. Mandarynki obrać pokroić na cząstki.
Na wystygłe ciasto rozsmarować 3-4 łyżki masy. Nałożyć cząstki mandarynki i przykryć resztą masy. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Przyozdobić cząstkami mandarynki i/lub cukrowymi ozdobami. Smacznego!!
Masa: Granulowaną herbatę wymieszać z kwaśną śmietaną, Żelatynę namoczyć i rozpuścić. Kremówkę ubić z zagęstnikiem. Dodać kwaśną śmietanę i żelatnynę. Mandarynki obrać pokroić na cząstki.
Na wystygłe ciasto rozsmarować 3-4 łyżki masy. Nałożyć cząstki mandarynki i przykryć resztą masy. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Przyozdobić cząstkami mandarynki i/lub cukrowymi ozdobami. Smacznego!!