bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Mango banana bread

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zapraszamy na pyszne ciasto z mango i bananami! Osłodzi nam chłodniejsze dni w ten weekend

Mango banana bread

Składniki:

Mango banana bread

 

Sposób przygotowania:

Mango banana bread
Jajka łączymy z olejem i mlekiem ubijajać na małych obrotach. W misce łączymy mąkę, cukry, sodę, proszek, sól i cynamon. Do mokrych skałdników dodajemy suche składniki i znawu na małych obrotach mieszamy. Na koniec wrzucamy rozgniecione banany, rodzynki, skorke z cytryny i pokrojone w kostkę mango i mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą i pieczemy w 180 stopniach ok 60-70 minut. Mi wyszły z tej ilosci 2 keksówki.

pierwowrór zobaczyłam na blogu u grumko.