Sposób przygotowania:
Marcello
Z przepisu na ciasto żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka, kakao, a na końcu obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Tak przygotowane ciasto włożyć do natłuszczonej i obsypanej kaszą manną średniej tortownicy i piec około 15-20 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka, po czym ostudzić. Zimny biszkopt przeciąć wzdłuż na pół i nasączyć alkoholem. Z przepisu na krem, miękkie masło utrzeć mikserem na puch, dodać cukier i zmiksować, a następnie powoli dodawać po łyżce śmietany, cały czas ubijając. Gotowym kremem przełożyć ciasto i wysmarować wierzch i boki placka. Na końcu posypać czekoladą w proszku lub startą na tarce z małymi oczkami czekoladą.
Natala1210
Modelinka
luna