Sposób przygotowania:
Tort marchewkowy z serkiem philadelphia
Mąkę , sodę , proszek do pieczenia , sól , gałkę muszkatołową , ziele angielskie , goździki , cynamon wsypać do jednego naczynia i wymieszać . W drugim naczyniu ubić jaja z cukrem na puch , wlać olej chwilę ubijać , do masy jajecznej wsypać suche składniki dobrze wymieszać dodać startą marchewkę , rodzynki , ananasy i orzechy , wymieszać . Ciasto podzielić na dwie części i upiec dwa placki w tortownicy o średnicy 23 cm . Piec w temp. 180 *C około 45 minut . MASA: Masło utrzeć z cukrem , dodać serek , sok i skórkę otartą z pomarańczy . Połową masy przełożyć placki a drugą posmarować wierzch i boki tortu .
gosia56
Bo
Netka
Bo
Smak i zapach pomarańczy w kremie super pasuje do aromatu ciasta .
Miło mi że ciacho się podoba , dziękuję :)
MagdaMM
Bo
Myślę że z cytryną też pysznie :)
Dziękuję :)