Sposób przygotowania:
Markizy czekoladowe
CIASTO Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy cukier puder schłodzone masło, mieszamy i siekamy nożem. Robimy wgłębienie dodajemy jajka, cukier waniliowy, kakao oraz rozkruszoną czekoladę i sól. Zarabiamy szybko ciasto - wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Kieliszkiem lub okrągłą foremką wycinamy kółka. Ciastka wykładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnikaPieczemy 15 minut w temperaturze 180. Po upieczeniu ciasteczka przestudzamy.Sm Smarujemy przygotowany kremem i składamy razem posypujemy cukrem pudrem MASA CZEKOLADOWA Miękką margarynę ucieramy na puch dodajemy stopniowo po łyżce na przemian masę z czekolady czyli rozpuszczoną czekoladę na parze oraz masę jajeczną czyli ubite całe jajka z cukrem.Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.