Markizy czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasteczka czekoladowe z masą z czekolady

Markizy czekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Markizy czekoladowe

 

  • CIASTO
  • 25 dag mąki
  • 12 dag masła
  • 1 jajko
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 dag kakao
  • 5 dag posiekanej czekolady
  • szczypta soli

 

  • MASA CZEKOLADOWA
  • gorzka czekolada
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • margaryna

 

Sposób przygotowania:

Markizy czekoladowe
CIASTO Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy cukier puder schłodzone masło, mieszamy i siekamy nożem. Robimy wgłębienie dodajemy jajka, cukier waniliowy, kakao oraz rozkruszoną czekoladę i sól. Zarabiamy szybko ciasto - wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Kieliszkiem lub okrągłą foremką wycinamy kółka. Ciastka wykładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnikaPieczemy 15 minut w temperaturze 180. Po upieczeniu ciasteczka przestudzamy.Sm Smarujemy przygotowany kremem i składamy razem posypujemy cukrem pudrem MASA CZEKOLADOWA Miękką margarynę ucieramy na puch dodajemy stopniowo po łyżce na przemian masę z czekolady czyli rozpuszczoną czekoladę na parze oraz masę jajeczną czyli ubite całe jajka z cukrem.Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Markizy czekoladowe
Składniki przygotowane do zarobienia ciasta
Markizy czekoladowe
Gotowe zarobione ciasto owijamy schładzamy
Markizy czekoladowe
Rozwałkowujemy ciasto wycinamy foremką kółka
Markizy czekoladowe
Utarta gotowa masa czekoladowa przekładamy ciastka