Sposób przygotowania:
Marmurkowa babka z lukrem
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Tortownicę z kominkiem o średnicy 22 cm wysmarować margaryną i wysypać mąką. Jajka ubić na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitych jajek wlać wodę i olej i dalej miksować. W trakcie ubijania dodawać porcjami mąkę i dokładnie połączyć. Gotowe ciasto podzielić na w miarę równe dwie części. Do jednej dodać kakao a do drugiej mąkę i wymieszać obie masy. Masy nakładać łyżką na przemian dookoła kominka. W ten sposób powstaną fajne wzorki. Formę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Babkę po upieczeniu wyjąć z formy i położyć na talerzu do góry dnem. W czasie gdy babka stygnie dokładnie wymieszać składniki lukru i dekoracyjnie polać nim babkę.
mysza75
zewa
Dzięki :)
monikaT83
zewa
Dzięki Moniko, babka jest prosta w przygotowaniu i polecam bo jest smaczna.
monikaT83
gusia1000