Sposób przygotowania:
Marmurkowy sernik na zimno z brzoskwiniamiETAP 1:
Brzoskwinie obrać, usunąć pestki a miąższ pokroić na drobne kawałki i wrzucić do garnka. Dolać troszkę wody i dusić aż będą się rozpadać. Zblendować i wymieszać z galaretką brzoskwiniową. Wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w ok. 170 ml gorącej wody i wystudzić. Zimną śmietanę ubić i zmiksować z serkami waniliowymi. Następnie połączyć z wystudzoną żelatyną.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć herbatniki. Na nie wykładać na przemian masę serkową i mus brzoskwiniowy. Wyrównać. Wstawić do lodówki.
1szkl. mleka zagotować. W reszcie rozmieszać proszek budyniowy, mąkę i cukier i wlać na gotujące się mleko. Ugotować gęsty budyń. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Wyłożyć na ciasto. Na kremie ułożyć kruche ciasteczka.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 2szkl gorącej wody. Wystudzić i wylać na ciasto.
Ciasto chłodzić w lodówce minimum kilka godzin.