Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Marokańskie polędwiczki z dipem jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Polędwiczka wieprzowa zamarynowana w marokańskim stylu podana z pikantnym sosem jogurtowym, który idealnie podkreśla smak i aromat przypraw użytych w marynacie

Marokańskie polędwiczki z dipem jogurtowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marokańskie polędwiczki z dipem jogurtowym

 

 

Sposób przygotowania:

Marokańskie polędwiczki z dipem jogurtowym
Z podanych przypraw i oleju przygotowujemy marynatę do której wkładamy umyte i osuszone polędwiczki. Mięso marynujemy godzinę (najlepiej zostawić je na noc w lodówce). Zamarynowane polędwiczki solimy przed położeniem na grilla i grillujemy po 15 minut z każdej strony. Smak polędwiczek idealnie podkreśla pikantny dip jogurtowy , który przygotowujemy łącząc jogurt z łyżeczką kuminu i cynamonu.
Marokańskie polędwiczki z dipem jogurtowym
Etap 1 polędwiczka marokańska po zgrillowaniu

Tagi:

tarta dipy dip sosy