Sposób przygotowania:
Marokańskie pulpety w sosie pomidorowym2
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C Podgrzać łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni. Dodać drobno posiekaną cebulę podsmazyc je na średnim ogniu przez około 6-8 minut, Gdy cebula są zmiękczone, ale nie zlociste, przeloz je na talerz do ostygnięcia. Tymczasem wymieszać wołowinę, czosnek, imbir, kminek, papryka, tabasco, kolendry i mięty. Doprawić solą i pieprzem.dodać połowę cebuli do mieszaniny miesnej.Polaczyc dobrze.Uformowac klopsiki. Podgrzać kolejna łyżkę oleju i smażyć klopsiki. następnie przelozyć je do żaroodpornego naczynia. Do pozostałej cebuli dodac: przecier pomidorowy, pomidory konserwowe, bulion lub wode i cukier. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Wlać mieszaninę pomidorowa do klopsikow i umieścić w piekarniku bez przykrycia przez 10 minut. Wyjąć z piekarnika i wbic jajka. Piec przez nastepne 10min aby bialko jaj sie scielo