Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Marynata do mięsa wołowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dzięki takiej marynacie mięso jest smaczne i chrupiące

Marynata do mięsa wołowego

Składniki:

Marynata do mięsa wołowego

 

  • 4 łyżki olej sezamowy,
  • 1/2 szkl sos sojowy,
  • 1 łyżka miód,
  • 6 szt cebula dymka,
  • 1 łyżeczka cukier,
  • 2 łyżeczki imbir świeży utarty,
  • 2 łyżki sezam,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Marynata do mięsa wołowego
Do miski wlać miód, sos sojowy, olej sezamowy, dodać cukier i wymieszać. Następnie wsypać ziarna sezamu, drobno posiekaną cebulkę razem ze szczypiorem, natkę pietruszki, imbir i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Pokrojone na porcje mięso włożyć do marynaty na kilka godzin, odłożyć w chłodne miejsce. Następnie wyjąć z marynaty i smażyć na patelni lub na grillu.

Tagi:

sosy mięsa danie