Sposób przygotowania:
marynowana wołowina w smakowitym sosie
Wołowinę myjemy, obsuszamy i po usunięciu zbędnych błonek itp kroimi na kawałeczki o bokach dł ok 2 cm przekładamy do {najlepiej }pojemnika próżniowego (np. vacuum dafi) polewamy kilkoma łyżkami oliwy z oliwek, 2 łyżkamu octu balsamico, skrapiamy sosem sojowym i doprawiamy vegetą i pieprzem, wciskamy 2 ząbki czosnku i okładamy plastrami cebuli wszystko dokładnie mieszamy, odsysamy powietrze z pojemnika i odkładamy do lodówki do następnego dnia. Po zamarynowaniu usuwamy na osobny tależyk cebulę i wrzucamy mięsko opruszone mąką na rozgrzaną petelnię delikatnie nasmarowaną olejem, chwilę obsmarzając a potem przeładamy do osobnego garnka. Następnie dokrajamy cebuli i podsmarzamy ją z odłożoną wcześniej cebulą i gdy się podrumieni przekładamy do garnka z mięsem. Wszystko zalewamy przegotowaną wodą ok 1/2 cm nad poziom produktów i dusimy na małym ogniu ok 2h ( w razie potrzeby dolewamy wody tak by utrzymać poziom tworzącego się sosu na wys. mięsa) od czasu do czasu mieszając. Na koniec zagęszczamy zasmarzką knorra. I tak powstaje nam pyszne danie na następne dwa dni.