Sposób przygotowania:
Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eliprzygotowanie składników
![Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eli Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/marynowane-pulpety-rybno-pieczarkowe-eli-579023.jpg)
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w pół krążki. Cebulą obłożyć filety i włożyć do lodówki na noc. Pieczarki obrać i pokroić. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki, cebulę, sól, pieprz i usmażyć. Filety z karpia i tołpygi zmielić razem z cebulą i pieczarkami Do ryby dodać jajka i bułkę tartą.
przygotowanie pulpetów
![Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eli Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/marynowane-pulpety-rybno-pieczarkowe-eli-579024.jpg)
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa rybna jest za rzadka dodać jeszcze bułki tartej.
przygotowanie pulpetów cd
![Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eli Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/marynowane-pulpety-rybno-pieczarkowe-eli-579025.jpg)
Brać po łyżce masy rybnej i formować okrągłe pulpety.
przygotowanie pulpetów cd
![Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eli Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/marynowane-pulpety-rybno-pieczarkowe-eli-579026.jpg)
Pulpety panierować w bułce tartej .W rondlu rozgrzać olej. Do gorącego oleju wrzucać pulpety i smażyć aż się zrumienią.
zalewa
![Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eli Marynowane pulpety rybno pieczarkowe Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/marynowane-pulpety-rybno-pieczarkowe-eli-579027.jpg)
Do wody dodać ocet, liście laurowe, ziele angielskie, cebulę sól, cukier i chwilę gotować. Do gorącej zalewy włożyć pulpety, ostudzić i włożyć do lodówki na całą dobę.