Sposób przygotowania:
Pulpeciki rybne w sosie koperkowym
Filety z makreli pozbawiamy ości i skóry. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze kawałki.
Filet z makreli przepuszczamy dwa razy przez maszynkę razem z cebulą i czosnkiem.
Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę. Z masy rybnej robimy małe pulpety.
Wkładamy do gotującego się rosołu i gotujemy przez 5 minut, dokładamy koperek i gotujemy przez kolejne 5 minut.
Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do garnka, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Filet z makreli przepuszczamy dwa razy przez maszynkę razem z cebulą i czosnkiem.
Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę. Z masy rybnej robimy małe pulpety.
Wkładamy do gotującego się rosołu i gotujemy przez 5 minut, dokładamy koperek i gotujemy przez kolejne 5 minut.
Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do garnka, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.