kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Masa makowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mak opłukać, zalać wrzącą wodą i podgrzewać, aż będzie miękki. Potem odcedzić, zemleć 2 razy.

Masa makowa

Składniki:

Masa makowa

 

 

Sposób przygotowania:

Masa makowa
Mak opłukać, zalać wrzącą wodą i podgrzewać, aż będzie miękki. Potem odcedzić, zemleć 2 razy. Następnie wymieszać z rozpuszczoną czekoladą, opłukanymi rodzynkami, startymi skórkami i przyprawami oraz masłem i miodem, podgrzewać ok. 10 min. Na małym ogniu, często mieszając. Wymieszać z pianą ubitą z białek i wystudzić.

Tagi:

czekolada mak