nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Maślane babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne babeczki, nie wymagające dużego nakładu pracy

Maślane babeczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Maślane babeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Maślane babeczki
Do małego garnka wlewamy mleko, ekstrakt wanilii, masło i białą czekoladę. Podgrzewamy na małym ogniu aż czekolada się rozpuści, cały czas mieszając aż powstanie gładki krem. Do miski przesiewamy mąkę - dodajemy sól, cukier, proszek do pieczenia. Mieszamy z masą czekoladową. Nakoniec dodajemy roztrzepane jajko i dokładnie mieszamy aż składniki się połączą. Masą wypełniamy papilotki -zostawiamy na górze ok 1 cm miejsca, gdyż babeczki nam wyrosną. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Ser masacrpone mieszamy z sokiem z cytryny i cukrem. Smarujemy wierzch upieczonych babeczek, na krem dajemy orzechy włoskie. Gotowe.`
Maślane babeczki
Mąkę przesiewamy i dodajemy rozpuszczoną czekoladę
Maślane babeczki
Do wymieszanej masy dodajemy roztrzepane jajko
Maślane babeczki
Babeczki pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach