Sposób przygotowania:
Maślane bułeczki z serem i kruszonką
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i odrobiną śmietanki. Do utartych drożdży dodać szklankę mąki, dobrze wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Gdy rozczyn zwiększy się podwójnie,dodać wtedy żółtka utarte,mąkę, sól i resztę śmietanki,zarobić ciasto. Ciasto wyrabiać dokładnie,aby weszło jak najwięcej powietrza,gdy ciasto odstaje od ręki i jest lśniące,dodawać powoli stopione letnie masło,ciągle wyrabiając. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swą objętość,wyrabiać małe okrągłe bułeczki, lekko palcami na środku zrobić wgłębienie. NADZIENIE Ser wymieszać z jajkiem i cukrem, nakładać za pomocą szprycy do tortu nadzienie na bułeczki. Bułki układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, odstawić do wyrośnięcia. Następnie bułki posmarować rozmąconym jajkiem. KRUSZONKA Masło wymieszać z mąką i cukrem, rozetrzeć rękami kruszonkę. Bułeczki posypać kruszonką, wstawić do nagrzanego piekarnika,piec 25 minut w 200 stop