Sposób przygotowania:
Maślane pierogi z wiśniami
Wiśnie myjemy, drylujemy i odsączamy z nadmiaru soku.
Składniki ciasta umieszczamy w robocie lub zagniatamy ręcznie na gładkie i elastyczne ciasto.
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki, cienko wałkujemy, szklanką wycinamy krążki, układamy po cztery wiśnie.
Zlepiamy pierogi robiąc ozdobną falbankę.
Układamy na tacy wysypanej mąka , gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju przez 3 minuty od momentu zagotowania.
Składniki ciasta umieszczamy w robocie lub zagniatamy ręcznie na gładkie i elastyczne ciasto.
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki, cienko wałkujemy, szklanką wycinamy krążki, układamy po cztery wiśnie.
Zlepiamy pierogi robiąc ozdobną falbankę.
Układamy na tacy wysypanej mąka , gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju przez 3 minuty od momentu zagotowania.
Marika-
Magdalena88