Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Maślankowe pancakes z syropem klonowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Śniadanie w amerykańskim stylu :-P

Maślankowe pancakes z syropem klonowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Maślankowe pancakes z syropem klonowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Maślankowe pancakes z syropem klonowym
Do mleka zmieszanego z maślanką dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło, mąkę, proszek do pieczenia oraz jajka. Miksujemy 25-30 sekund trzepaczką blendera- lub mieszamy zwykłą trzepaczką rózgową. Odstawiamy na 10-15 minut. Smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanej patelni na niezbyt dużym ogniu- około 1,5- 2 minuty z każdej strony. Na talerzu kładziemy pancakesa, polewamy go syropem klonowym i układamy plasterki banana. Przykrywamy kolejnym pancakesem. Skrapiamy go syropem i znowu kładziemy banana. Na górę kładziemy jeszcze jeden placuszek, który również polewamy syropem. Przybieramy owocami.
Maślankowe pancakes z syropem klonowym
Do mleka zmieszanego z maślanką dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło, mąkę, proszek do pieczenia oraz jajka.
Maślankowe pancakes z syropem klonowym
Miksujemy 25-30 sekund trzepaczką blendera- lub mieszamy zwykłą trzepaczką rózgową. Odstawiamy na 10-15 minut.
Maślankowe pancakes z syropem klonowym
Smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanej patelni na niezbyt dużym ogniu- około 1,5- 2 minuty z każdej strony. Na talerzu kładziemy pancakesa, polewamy go syropem klonowym i układamy plasterki banana.

Tagi:

jajko jajka