Sposób przygotowania:
Mazowsze
Jaja utrzeć z cukrem. Masło rozpuścić razem z miodem, przestudzić dodać do jajek. Następnie połączyć z mąką i sodą. Wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na 4 równe części (do blaszki o wymiarach 21x25 cm). Porcję ciasta równo rozłożyć w blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, na grubość 2 mm. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Przygotowanie kremu: Na gotujące się mleko wsypywać kaszę. Zagotować, ciągle mieszając. Ostudzić. Masa musi być bardzo gęsta. Masło utrzeć z cukrem do białości, dodawać po łyżce kaszy, wciąż ucierając. Na końcu dodać aromat. Przygotowanie polewy: kostki czekolady rozpuścić w wodnej kąpieli, dodać masło i śmietankę, dokładnie wymieszać. Placek miodowy ułożyć na tacy. Rozsmarować na nim 1/3 kremu, przykryć kolejnym plackiem itd. Ostatni placek polać czekoladą i można udekorować.