jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Mazurek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mazurkowe ciasto oblane mleczną czekoladą i obsypane bakaliami:)

Mazurek

Składniki:

Mazurek

 

 

  • POLEWA
  • 1 czekolada mleczna
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka masła

 

 

Sposób przygotowania:

Mazurek
Margarynę rozetrzeć mikserem, a następnie kolejno dodawać cukier i jaja ciągle ucierając. Kiedy składniki się połączą wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą i wylać na nią gotową masę. Piec około 40 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 C. Upieczone ciasto pozostawić do ostygnięcia. Rodzynki sparzyć, orzechy posiekać. Zrobić polewę. Czekoladę połamać, wrzucić do rondelka, dodać mleko i masło, a następnie podgrzewać do rozpuszczenia, ciągle mieszając. Gotową polewę rozprowadzić na cieście, a następnie obsypać je rodzynkami i orzechami.