Sposób przygotowania:
Mazurek grysikowy
ciasto:
Kasie posiekać z mąką, cukrem pudrem , sodą. Dodać jajka i miód. Wyrobić ciasto.
Podzielic na 4 części. Kazda osobno rozłożyć na blasze i upiec(każdy placek piec 10-12 minut).
masa:
Ugotować mleko z grysikiem. Ostudzić. Utrzeć Kasię z cukrem pudrem, dodać grysik i olejek i ucierać.
Na 1 placek nałożyć masę, przykryć drugim plackiem, posmarować powidłem, nałożyć 3 placek, posmarować masą i przyłożyć ostatnim plackiem.
Na wierzchu polać polewą - Kasię zagotować z mliekiem, a nastepnie wymieszać z cukrem i kakao, posypać kokosem.
Kasie posiekać z mąką, cukrem pudrem , sodą. Dodać jajka i miód. Wyrobić ciasto.
Podzielic na 4 części. Kazda osobno rozłożyć na blasze i upiec(każdy placek piec 10-12 minut).
masa:
Ugotować mleko z grysikiem. Ostudzić. Utrzeć Kasię z cukrem pudrem, dodać grysik i olejek i ucierać.
Na 1 placek nałożyć masę, przykryć drugim plackiem, posmarować powidłem, nałożyć 3 placek, posmarować masą i przyłożyć ostatnim plackiem.
Na wierzchu polać polewą - Kasię zagotować z mliekiem, a nastepnie wymieszać z cukrem i kakao, posypać kokosem.
AgulaHana