kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Mazurek kruchy z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mąkę zagnieść z masłem, dodać cukier, a gdy ciasto zacznie odstawać od ręki, wbijać po jednym żółtku, dodać cukier .

Mazurek kruchy z migdałami

Składniki:

Mazurek kruchy z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Mazurek kruchy z migdałami
Mąkę zagnieść z masłem, dodać cukier, a gdy ciasto zacznie odstawać od ręki, wbijać po jednym żółtku, dodać cukier waniliowy i ubitą na sztywno pianę z białek.

Na końcu wymieszać oparzone, obrane ze skórki i grubo pokrajane migdały.

Ciasto rozłożyć na grubość 2 cm na wysmarowanej masłem blasze, posmarować z wierzchu roztopionym masłem i piec przez 1 godzinę w temp 140 stopni C.