Sposób przygotowania:
Mazurek orzechowy.
Mąkę i masło posiekać nożem. Miód rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier puder, mleko i sodę i z tego wszystkiego zagnieść ciasto.
Uzyskane ciasto podzielić na trzy części. Jedną z nich należy upiec z orzechami. Składniki na nadzienie podsmażyć na słabym ogniu i gorące położyć na surowym placku i upiec.
Dwa pozostałe placki upiec same.
Na koniec wszystko przekładamy w podanej kolejności:
1. placek
2. powidła
3. masa karpatkowa
4. placek
5. powidła
6. masa karpatkowa
7. placek z orzechami
Gotowe:)
Uzyskane ciasto podzielić na trzy części. Jedną z nich należy upiec z orzechami. Składniki na nadzienie podsmażyć na słabym ogniu i gorące położyć na surowym placku i upiec.
Dwa pozostałe placki upiec same.
Na koniec wszystko przekładamy w podanej kolejności:
1. placek
2. powidła
3. masa karpatkowa
4. placek
5. powidła
6. masa karpatkowa
7. placek z orzechami
Gotowe:)